mammasmat

Direktlänk till inlägg 20 februari 2011

Kesella Paj med jordgubbar

Av Paula Engström - 20 februari 2011 17:53

Man tager den frukt man haver.


Från början så gjorde jag receptet med blåbär och det var faktiskt lättare för med stora jordgubbar som jag hade i det här fallet var det svårare att skära och få bitarna att se hela och snygga ut.


Tack underbara Kristina Niemelä för detta receptet.
Kesella kan vara rätt dyrt men på Lidl finns 250 gr Kesella med låg fetthalt. Absolut billigt.

 

200 grader C i ca 30 min.


Pajdeg:
100 gram smält smör/margarin

3/4 dl strösocker

1 ägg

2,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver


Blanda ihop degen och ställd en i kylskåp ca 30 minuter.

 

Fyllning:
1 dl mjölk

1 pkt (250gr) Kesella (mjölk kvarg)

1 ägg

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

ca 3dl blåbär eller ta den frukt du har


Tryck ut pajdegen i en form med löstagbara kanter.
Rör ihop allt till fyllningen förutom frukten.
Lägg frukten i botten av formen och häll på fyllningen.


Pajen är verkligen frisk.

Lycka till.

 

  

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards