Direktlänk till inlägg 20 februari 2011
Man tager den frukt man haver.
Från början så gjorde jag receptet med blåbär och det var faktiskt lättare för med stora jordgubbar som jag hade i det här fallet var det svårare att skära och få bitarna att se hela och snygga ut.
Tack underbara Kristina Niemelä för detta receptet.
Kesella kan vara rätt dyrt men på Lidl finns 250 gr Kesella med låg fetthalt. Absolut billigt.
200 grader C i ca 30 min.
Pajdeg:
100 gram smält smör/margarin
3/4 dl strösocker
1 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Blanda ihop degen och ställd en i kylskåp ca 30 minuter.
Fyllning:
1 dl mjölk
1 pkt (250gr) Kesella (mjölk kvarg)
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
ca 3dl blåbär eller ta den frukt du har
Tryck ut pajdegen i en form med löstagbara kanter.
Rör ihop allt till fyllningen förutom frukten.
Lägg frukten i botten av formen och häll på fyllningen.
Pajen är verkligen frisk.
Lycka till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
|||
14 | 15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
|||
28 |
|||||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.