mammasmat

Direktlänk till inlägg 26 februari 2011

Pastagratäng med broccoli och fetaost.

Av Paula Engström - 26 februari 2011 14:25

 Har du pasta över så släng inte den utan gör en gratäng istället!


Jag har en förkärlek för gratänger. Här är en som familjen godkände. I vår familj älskar vi broccoli. Jag serverade den tillsammans med knaperstekt bacon. God vardagsmat.


4 portioner
Ugn: 225 grader C


300 gram broccoli
300 gram pasta
200 gram fetaost


Gratängsås:
25 gram smör
1 liten gul lök

1 vitlöksklyfta

2 msk vetemjöl

6 dl mjölk eller 5 dl mjölk+1dl grädde

1 tärning grönsaksbuljong eller 1,5 msk konc grönsaksfond
salt
svartpeppar, mald
muskotnöt, riven


Koka broccolibitar i lättsaltat vatten ca. 5min.
Koka pasta enligt paketets angivelse.
Blanda ihop dessa samt smula ner fetaost. Häll blandningen i en ugnsfast form.


Smält smöret i en kastrull. Fräs finhackad lök och finhackad vitlök i någon minut utan att den tar färg. Strö över vetemjöl och rör om. Tillsätt mjölken (gräddmjölken) och låt koka upp. Lägg i buljong, salt, peppar och muskotnöt och smaka av. Låt koka i ca 5 minuter. Rör om då och då.


Häll såsen över pasta röran.


Gratinera högst upp i ugnen i ca 10 minuter.


Lycka till.


  



 
 
Ingen bild

Jens

1 mars 2011 13:51

Nu har jag provat och godkännt!

Paula Engström

5 mars 2011 11:41

Kul att du gillade den. De älskade den här hemma tillsammans med isterband. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards