Direktlänk till inlägg 26 februari 2011
Har du pasta över så släng inte den utan gör en gratäng istället!
Jag har en förkärlek för gratänger. Här är en som familjen godkände. I vår familj älskar vi broccoli. Jag serverade den tillsammans med knaperstekt bacon. God vardagsmat.
4 portioner
Ugn: 225 grader C
300 gram broccoli
300 gram pasta
200 gram fetaost
Gratängsås:
25 gram smör
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk vetemjöl
6 dl mjölk eller 5 dl mjölk+1dl grädde
1 tärning grönsaksbuljong eller 1,5 msk konc grönsaksfond
salt
svartpeppar, mald
muskotnöt, riven
Koka broccolibitar i lättsaltat vatten ca. 5min.
Koka pasta enligt paketets angivelse.
Blanda ihop dessa samt smula ner fetaost. Häll blandningen i en ugnsfast form.
Smält smöret i en kastrull. Fräs finhackad lök och finhackad vitlök i någon minut utan att den tar färg. Strö över vetemjöl och rör om. Tillsätt mjölken (gräddmjölken) och låt koka upp. Lägg i buljong, salt, peppar och muskotnöt och smaka av. Låt koka i ca 5 minuter. Rör om då och då.
Häll såsen över pasta röran.
Gratinera högst upp i ugnen i ca 10 minuter.
Lycka till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
|||
14 | 15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
|||
28 |
|||||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.