Direktlänk till inlägg 26 februari 2011
Du väljer själv vilken smak du önskar på dem. Till julen kanske lite saffrans smak? Den klassiskt vanliga är mandelbiscottin följ då receptet men uteslut kakaon och byt ut pistaschmandeln mot sötmandel. Jag brukar även ha i lite rivet citronskal när jag gör vanlig mandelbiscotti.
Herre jösses det är nästan så detta kräver även en liten Grappa, eller? ;)
Ugn: 200 grader C första omgången.
17-20 minuter första omgången.
100 gram skalad pistaschmandel, grovhackas
2 ägg
1 1/4 dl strösocker
2,5 - 3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl kakao
Grädda längden i mitten av ugnen 17-20 minuter.
Låt längden svalna.
Skär längden i 0,5 cm tjocka skivor och lägg dem bredvid varandra på bakplåtsklädd plåt. Ställ plåten mitt i ugn i minst 30 minuter.
Låt skorporna svalna på plåten och förvara dem därefter torrt i burk.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
|||
14 | 15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
|||
28 |
|||||||||
|
För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.