mammasmat

Direktlänk till inlägg 26 februari 2011

Chokladbiscotti med pistaschmandel

Av Paula Engström - 26 februari 2011 15:11

Gudagoda italienska skorpor som avnjuts med lite espresso.

Du väljer själv vilken smak du önskar på dem. Till julen kanske lite saffrans smak? Den klassiskt vanliga är mandelbiscottin följ då receptet men uteslut kakaon och byt ut pistaschmandeln mot sötmandel. Jag brukar även ha i lite rivet citronskal när jag gör vanlig mandelbiscotti.


Herre jösses det är nästan så detta kräver även en liten Grappa, eller? ;)


Ugn: 200 grader C första omgången.
17-20 minuter första omgången.


100 gram skalad pistaschmandel, grovhackas

2 ägg

1 1/4 dl strösocker

2,5 - 3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 krm salt

1 dl kakao

 

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Mät upp mjöl och blanda med vaniljsocker, bakpulver, salt och kakao. Tillsätt lite i taget och rör till en klibbig deg.
Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper och forma med mjölade händer till en stor längd på ca 5x25 cm. Det är svårt att få den fast. Det är lätt att den flyter ut. Men det är du som bestämmer hur dina biscottis ska se ut. ;)

Grädda längden i mitten av ugnen 17-20 minuter.


Låt längden svalna.

Ugn: 150 grader C andra omgången.
minst 30 minuter andra omgången.

Skär längden i 0,5 cm tjocka skivor och lägg dem bredvid varandra på bakplåtsklädd plåt. Ställ plåten mitt i ugn i minst 30 minuter.


Låt skorporna svalna på plåten och förvara dem därefter torrt i burk.


Älskar man Italien - älskar man biscotti. :)

  

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula Engström - 11 augusti 2012 10:35


Tack Cecilia Hallgren för lite tips på efterrätter som skulle vara enkla att förbereda till studentfirandet vi hade i vårt hem under vår/sommaren.Det är ju alltid knepigt när man inte har tid att stå i köket samtidigt som man ska vara trevlig och ta ...

Av Paula Engström - 10 augusti 2012 12:15


Jag är ibland väldigt lat men ändå vill jag greja lite och då ska det gå snabbt. Ja, och i detta fallet så blir man inte heller kladdig om fingrarna! Det här receptet tror jag att det är dags att du provar om du känner lika dant! ENKLA PHILADE...

Av Paula Engström - 6 april 2012 11:08


"Hittade" lite gravad lax i kylen och funderade på om inte man kunde göra en Jansson på detta. Jag är så förtjust i den "vanliga" Janssons Frestelse så varför inte prova något nytt? Men jag måste ju göra den vanliga också för den kan jag inte vara ut...

Av Paula Engström - 1 april 2012 09:04


Nu Jennie kommer det efterfrågade receptet.Det här brödet bakade jag första gången till min 30-års dag. Det är godast färskt men håller någon dag ytterligare. Går det fler dagar så är det kanon att rosta.   Egentligen bakas det på ett märkligt s...

Av Paula Engström - 1 april 2012 08:49


De här små bakverken ser mer avancerade ut än vad de egentligen är. Tänkte mig att de hade varit perfekta till studentskivan som vi ska ha framöver i år men vi får se. Det kommer kanske att vara ett komplement till andra bakverk. Jag kan inte tänka m...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Klocka

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

GI recept

För något år sedan hade jag en intensiv period av GI vänlig mat. Fantastiskt vad bra jag mådde. Jag kommer under den här avdelningen att lägga upp de recept som tillkom under den tiden.  


Ovido - Quiz & Flashcards